MARKALARIN BAŞLANGIÇ HATALARI

GİRİŞİMCİ MARKALARIN BAŞLANGIÇ HATALARI

Bir girişimin belli bir ilk yatırım alıp maddi yönden onaylanabileceği ve pazara hazır hale gelmesini kolaylaştırıcı yolları aranmış olsa dahi kendi işinizi kurarken yapılacak daha pek çok şey vardır. Karşılaşılabilecek en ufacık aksilik bile ilk günlerde büyük bir hata olarak önümüze düşer. Birçok yeni girişimci, iş akışlarını engelleyebilecek yaygın tuzaklardan nasibini alır.

Olası hatalara bir göz atalım.

Yanlış isim seçmek

Doğru -yani yaptığınız işi yansıtan bir işletme adı seçmek başarınız için çok önemlidir. Girişim isimleri sırf sevimli, duygusal ya da ilginç diye seçilmemelidir.  Girişiminiz bölgenizden çıkıp ulusal hale geldiğinde marka isminizi hayal edin; isim ne hissettiriyor? Yazması ve hatırlaması kolay mı? İşletmenizin faydalarını akla getiriyor mu?

Yoksa… Satın almış olmak için mi satın alıyoruz!

Yeni bir girişiminizin olduğunu hayal edin. Yeni bir düzen kurmaya ihtiyacınız olan ekipmanları araştırıyorsunuz. Mobilyadan, yazılıma, elektroniğe elbette ihtiyacınız olacak ancak her şeyi önceden satın almanıza gerek yok. Temel öğeleri belirlemeniz gerek. İşletmeniz para kazandıkça ekipmanları yükseltmek işinizi kolaylaştırır. Çünkü iş kurmak için sermayenizi elinizin altında bulundurmanız da gerekir. Gelecekteki olası yatırımlarınızı düşünmeden paranızı tüketmeyin.

Hala bir pazarlama stratejiniz yok mu!

Girişiminizin olması, bir pazar yerinde satışa girmeniz bunlar hepsi hayalimizde olmasını istediğimiz şeyler. Ancak işe sağlam adımlar ile girdiğimizde iş farklılaşıyor. Markalaşma söz konusu olduğunda, logonuzu, web sitenizi ve diğer pazarlama materyallerinizi tasarlaması için bir profesyonele nasıl bir ödeme yapacağınızı da bilmeniz gerekli. Ürününüzü biliyor olabilirsiniz, ancak potansiyel müşterinize onu doğru bir şekilde nasıl temsil edeceğiniz konusundaki bilgi eksikliğiniz girişiminize zarar verebilir. Profesyonel odaklı bir pazarlama stratejisinin elinizdeki en önemli koz olduğunu unutmayın.

Çok çalışırken kendine ait odağını kaybetme.

Kendinizi sizi motive eden profesyonellerle çevreleyin. Yeni fikirler üretmek, sizinle benzer düşünen bireylerle bağlantı kurmak için uzmanlığınız dahilinde yer alan ağ oluşturma gruplarına katılın, gönüllü olun, kurullarda ve diğer etkinliklerde hizmet verin.

Düşük fiyat ile pazara girmek

Ne ücretlendirmenizi belirlemek için malzeme, işçilik, kira, kamu hizmetleri, vergiler ve daha birçok detay ile tüm iş yapma maliyetinizi düzenlemelisiniz. Başlangıçta sadece giderlerinizi karşılayabilmeli, eşit veya küçük bir kar elde edebilmelisiniz. Öte yandan, rekabetçi fiyatlandırmayı araştırmalı, sizin pazarınızda benzer hizmetler için ne ücret aldığının araştırmasını yapmalısınız. Yüksek veya düşük, hizmetiniz ne ise ortalamanın çok dışına çıkmamanız gerekir. Pazarda yer alacağınız alan ne kadar size özel spesifik olursa ve ne kadar talep görürseniz sizin de talep edebileceğiniz fiyat o kadar yüksek olur.

Dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin.

E-postaları kaç dakikaya bir kontrol ediyorsunuz? İnternette gezinmek için saatler mi harcıyorsunuz? Dikkat ekonomisi oluşturmak zaman alır ve kâr sağlar. Gelir getiren faaliyetlerinize öncelik verin ve buna zaman harcayın. Resmi bir çalışma programı belirleyerek ona sadık kalmak işinizi kolaylaştırır.

Herhangi bir işe başlamadan önce, araştırma yapmak, diğer başarılı işletme sahipleriyle iletişim kurmak, bir bütçe oluşturmak ve tüm plana bağlı kalmak sonunda girişiminizi arzu ettiğiniz memnuniyet seviyesine getirecektir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s