Pazarlama nedir? Pazarlama satıştan önce müşteri kazanmak, satışla birlikte gelir arttırmak ve sonrasında elde edilen müşteriyi elde tutabilmek için yapılan farklı çalışmaların birlikte sunulduğu bir yöntemdir. Günümüzde internet pazarlama alanında en yaygın kullanılan ve geleneksel pazarlamaya göre daha fazla sayıda kitleye ulaşabilen kendine has ucuz bir yöntem olarak karşımıza çıkar.
İnternetten pazarlamanın doğru bir etki yaratmasını sağlayabilmek için belli birtakım araçlarla birlikte kullanılması gerekmektedir. Online şirketler şirketlerini tanıtmak amaçlı broşür veya farklı tür de tanıtıcı malzemeler verir.
Basılı Tanıtım Materyalleri Online Şirketler İçin Gerekli Midir?
Bu malzemelere 3 sebepten dolayı ihtiyaç vardır.
Kapalı çevre
Ağızdan ağıza iletişim dediğimiz kavrama bir el broşürü inandırıcılık katar. Çevrede ulaşmak istenilen fakat işletmeyi tanımayan bir kitleye bu yöntem dahilinde ulaşılabilir. Çünkü insanlar sözden çok kendilerine sunulan bir metni yazılı görmek ve inanmak ister.

Güvenilirlik
Kartvizit, iyi yapılmış bir ambalaj, antetli kağıt da bir yazı ciddi bir kuruluş olarak görünmenizi sağlar.
Zaman
İnsanlar boş zamanlarında okumak için ücretsiz basılı materyal almak isterler. Online bir işletmeyseniz web sitenizde bulunduracağınız kaliteli pdf formatında bir broşür işletmenize kalite katar ve potansiyel müşterilerinize zaman kazandırır. Bilgisayarlarına yükleyebildikleri bu broşürler üzerinden de ürün veya hizmetinizin ne olduğunu ve neler yaptığınızı, neden satın almaları gerektiğini söyleyebilirsiniz.
Broşür ne işe yarar?
Broşür e-mail pazarlama, online promosyonlar yöntemlerine destek verir. Etkili bir satış aracıdır. İyi tasarlanmış, özgün kaliteyi yansıtan bir broşür pazarlama kurgunuzu destekler, ürün veya hizmetinizi sattırır. Haftanın 7 günü uygulanabilecek pazarlama broşürlerinizin satışları destekleyici notları.
Okuyucu motive et Onun broşüründe ne aradığını bil.
Okuyucunun broşürü eline almasını sağlayan en önemli şey ön kapaktır. Okuyucuyu o an motive edecek yararları veya onu uzaklaştırabilecek olan ifadeleri düşünün ve onlara yer verin. İlk sayfada ürün ve hizmetlerinde var olabilecek teknik terimler ile tanıtım yapmayın. Bunun yerine onun ilgisini çekecek çarpıcı bir ifade özel indirim teklifi, satışla ilgili ön bilgilendirme notları eklenebilir. Sadece şirketin logosu veya ürün ismi de broşürün alınmasını teşvik etmeyecektir.
Broşürünüzü okuyucunun bakış açısına uygun hazırlamalısınız. Okuyucu broşürü eline aldığında hakkınızda ne bilmek ister? Yaptıklarınızla eşleşen ve okuyucuların düşünce sırasını takip eden soru dizini oluşturabilirsiniz. Ürün veya hizmetiniz ile ilgili önemli noktaları yanıtlayıp sunduğunuz da okuyucu sormak istediği soruya en yakın soru ve cevabı bularak sizi merak etme, daha fazla tanıma isteği ve kendine yakın hissetme deneyimi yaşayacaktır.
İçerikleriniz için liste başlıkları oluştur
Eğer broşürünüz birden çok sayfadan oluşuyorsa içerik listesi kullanabilirsiniz. Bu listeleme kısmını koyu renkte ve diğer metinden ayrı bir şekilde yapabilirsiniz. Broşürü okutmak için içerik kısmında ürün tanıtımına yardımcı olacak ürün özelliklerinin önemli notları belirlenebilir. “Giriş”, “İçindekiler” gibi başlıklardan farklı size uygun bir içerik başlığı kullanabilirsiniz.
Broşürü fark ettirecek yaratıcı basılı formatlar kullan
Müşterilerinizi şaşırtan, okurken eğlendiren, yaratıcı formatlar kullanabilirsiniz. Bir pizza satıyorsanız pizza şeklinde bir tanıtım formatı hazırlayabilirsiniz. Bir piano konserine bilet satacaksanız biletleri piano resmi şekliyle tasarlayabilirsiniz. İşinizle özdeşleşen bir broşür akıllarda kalıcı yer etmenizi sağlayacaktır.

Kişiselleştirin ve pozitif bir dil konuşun
Broşür metinlerinin bir kitleye konuşur gibi değil birebir yüz yüze konuşma yöntemine yoğunlaşarak hazırlanmış olması gerekir. Bu karşı tarafa sadece seninle konuşuyorum hissini verecektir. Sayfalarda kolayca gezinebilmek kişiselleştirilmiş yönergeler sunmak “hey bu senin için”,” buraya bakmalısın” gibi yönergeler tüm sayfaların okunması için merak uyandıracaktır
Satış yapın
Broşürünüzü eline alan herkes sizin müşteriniz olmayabilir. Potansiyel müşteri adaylarınızın eline geçen broşür de ürününüzün her detayı okunmak istenmeyebilir. Bu nedenle herkese temel bilgi verin ve satışa yönlendirin. Sadece ürününüzle ilgilenen kişilere ürün detayı ile ilgili bilgiler sağlayın. Okuyucuya o an fayda sağlamayacak şeyleri onlara okutarak zaman kaybetmeyin.
İletişim kurun
İletişim bilgileriniz mutlaka broşürünüzün sonunda yer almalıdır. Satış gücünün artması için her sayfada tavsiyeniz bulunmalıdır. Web sitesi üzerinden ürün satışı gerçekleştiriyorsanız mutlaka web sitesi bilgilendirmesini unutmamalısınız.
Broşürün saklanmasını sağlayın
Broşür içinde yer alan bilgiler okuyucunun onu okumasından ziyade ondan bahsetmesini, diğer insanlara da vermesini sağlayacak şekilde kurgulanmalıdır. Bu sebeple broşürler kullanışlı, saklanmaya uygun olarak hazırlanmalıdır.
- Tüketici,
- Pazarlama,
- Hedef Kitle,
- Satış,
- Müşteri