Öğrenme, yaşam boyu içinde bulunduğumuz zaman geçtikçe gelişen, yapıları esnekleşen bir süreçtir. Öğrenme deneyimlerinin hedef kitlesi ve öğrenme yöntemlerinin daimi değişmesi teknolojik gelişimler ile birlikte eğlenceli hale geliyor. Günümüzde pek çok kurum dijital alanda e-öğrenme yolu ile öğrenmek isteyenlerin ihtiyaçlarını daha verimli ve yaratıcı yollarla destekliyor. Kişinin öğrenme yolculuğunda dijital içeriklere daha çok önem veriyorlar.
İçeriğin E-Öğrenmeye Dönüşüm Süreci Nasıl Sağlanır?

E-öğrenme teknoloji tabanlı bir öğrenme modelidir. Hızlı, pratik ve esnektir. E-öğrenmeye dönüştürülecek içeriklerin hedef kitleniz içinde en iyi şekilde kabul görmesi öğrenme hedeflerini tam olarak karşılaması için birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Bunun için önceliğimiz hedef kitle olmalıdır.
Günümüzde tüm sektörler, Y ve Z kuşağına anlamak ve onlarla daha iyi iletişim kurabilmek için birçok farklı yöntemler geliştirmektedir. X kuşağın kişilerinin öğrenme yöntemini değiştiren şey onların döneminde bilgisayarın olmaması Y ve Z kuşağının dijital bir çağda yetişiyor olmalarıdır. Dijitalleşmeye çok yatkın olan bu iki kuşak için E -öğrenme kısmının onlara cazip gelebilecek şekliyle düzenlenmiş olması ve dikkat çeken özellikler taşıması gerekmektedir.
E-Öğrenme Trendini Nasıl Yakalarız?
Bizim en büyük başvuru kaynağımız cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlarımız. Dilediğimiz her konuda onlara yönelmekte, sürekli bir şey aramakta, okumakta ya da görmekteyiz. Eğer ki herhangi bir konuda bir araştırma yapıyor ve not alıyorsak e-öğrenme alanında da bizlere bilgi sağlayan içeriklerin mobil uyumlu olması, bilgiye anında ulaşılabilir olması gerekir. Çağımız bilgiye ulaşma çağı bu nedenle tüm e-öğrenme içeriklerinin; hedefle odaklanması küçük parçalara ayrılması kısa, net ve doğru bilgi elde edinimini kolaylaştırması büyük önem taşır.
Odaklanma Problemi Öğrenmedeki En Büyük Sorun
Dijital dünya da insanların odaklanma süreleri gitgide kısalmaktadır. Normalde iki saat sinema da oturup film seyredebilen bir kişi internet de gezinirken uzun videolara karşı bir önyargı da bulunup hemen o içeriği es geçebilmektedir. Araştırmaların çoğu online dünya da izlenen videoların 3. dakikasından itibaren düşüşlerin başladığını belirtmektedir.
Bu nedenle e-öğrenme içerikleri düzenlenirken kişilerin odaklanma süresi göz önünde bulundurulup ilk 3 saniye içinde etkili bir içerik başlangıcı ile girişin düzenlenmesi gerekmektedir. Odaklanma süresinin kısalığıyla birlikte öğrenme konusunun bireyce benimsenmesi gerekse de öğrenen kişilerin dikkatini çekmek, öğrenmeyi kalıcı hale getirmek için onlara soru sormak ve öğrenme sürecini uygun geri bildirimlerle desteklemek interaktif öğrenmeyi kalıcı ve eğlenceli hale getirebilmektedir.
E-Öğrenmenin Dili Nasıl Olmalıdır?

Özellikle iş dünyasında üç kuşak bir arada yaşamaktayız. X kuşağının tam bir otorite kuşağı ve geleneksel yöntemlerle öğrenmeyi öğrendiği bilinir. Y ve Z kuşağı ise otoriteyi pek sevmemektedir. Dolayısıyla, e -öğrenme ve özellikle geri bildirimlerde kullanılan dilin de buna uygun olması gerekmektedir.
E-öğrenme içeriklerindeki hitabet (‘sen’, ‘siz’ ya da ‘biz’) kavramları konunun içselleştirilmesini kolaylaştırmaktadır. Güçlü görseller ile öğrenebiliyorum. Eğitim içerisinde kullanılan animasyonlar, ikonlar, karakterler, eğitim için seçilen renk paleti bile anlatılmak istenilen içerikle bütünleşmesini sağlar. Görsellik içeriklerdeki soyut kavramların görsel öğelerle somutlaştırılması akılda kalıcılığı sağlamaktadır.
Öğrenirken Eğlenmeyi Sağlayan Bir Eğitim Platformu
Öğrenirken eğlenmek öğrenme sürecinden keyif almaktır. Bunun için oyunlaştırma teknikleri ve hikayeleştirme metotları içerik oluşturmak için senaryoya katılacak uygun espriler, kullanılan animasyonlar ve ilgili tüm karakterlerin katkısı kişinin öğrenme sürecinden keyif almasını sağlamaktadır.
Günümüzde öğrenmeye yardımcı tüm kavramların dijitalleştirilmesi, yeni
neslin öğrenme ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli noktalardan birisidir.
Hızlı pratik ve esnek olan bu sistem ile her yerden e- öğrenme ihtiyacı çeşitli kurslar ile karşılanabilir. Kurumların ve
bireylerin e-öğrenme hedeflerinin gerçekleştirilmesi bu online süreci yenilikçi ve
yaratıcı bir şekilde varlığını sürdürmesi ile mümkündür.
- İşletme,
- Öğrenme,
- Eğitim,
- Hedef kitle,
- Dijitalleşme
- Online Eğitim