BAHANE YOK

Bahar’ın kitaplığına hoş geldin. Aslında bu notları hazırlarken önce kitaplığımın başında bir duruyor içimden gelen bir kitaba el atıyorum. Ama her defasında bana hediye edilen bir kitapla karşılaşıyorum ve bu beni çok mutlu ediyor.

Bu haftanın kitabı Brian Tracy’den Bahane Yok adlı bir kitap kendi kendine disiplinin var olan gücünü bize göstermek için yazılmış.

Bahane Yok! bize, yaşamdaki en önemli üç alanda başarıya nasıl ulaşacağınızı gösteriyor: bu alanları kişisel hedefler, kariyer ve para ve genel mutluluk olarak ayırmış ve kendi içinde de 7’ye bölmüş.

Diyor ki;

1. Kişisel Hedefleriniz için Kendi kendine disiplin, başarılarınızdan sorumlu olduğunuzu fark etmenize yardımcı olur.

2. Kariyer hedefleriniz: Kendi kendine disiplin içerisinde sizi daha iyi bir lider ve yönetici yapar, böylece zaman yönetimi ve sorun çözme becerilerinizi geliştirir ve sizi kariyerinizde daha etkili hale getirir

3. Genel mutluluğunuz da bunu disipline etmeyi başarırsanız mutlu, sağlıklı ve zinde olmanızı sağlar, her türlü iletişiminizde yardımcı olur.

Kitabın başında kocaman bir bahane yok yazısı vardır. zaten arka kapakta yazar

“Biraz disiplin sizi büyük başarılara taşır… o yüzden bahane üretmeyi bırakın ve bu kitabı okuyun!”

Ben bu kitapla Cenk Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Birhan Bakanay sayesinde tanıştım. Bir gün asistanından bir mail aldım kargo için adresiniz bekleniyor diye.. çok mutlu olmuş ve dolu dolu notlar alarak okumuştum.

Hatta az dirençlilik yasası hakkında güzel bir benzetme var okuyayım size…

Yorum bırakın